sararvidsson.blogg.se

Ett enormt stort mål

Kategori: Kost, Träning

Nu har jag bestämt mig för att ta träningen och min hälsa till nästa nivå. Nu ska jag ta mig tillbaka från den här skadan i bättre form än någonsin. 
Saker jag vill uppnå bla:
•Jag ska kunna köra skivstång med 40 kg. Halva kroppsvikten.
•Jag ska kunna springa en mil under en timme lätt.
•Jag ska orka göra 15 armhävningar i rad på tå med näsan ner i golvet.
•Jag ska kunna göra 5 chins utan hjälp.
•Jag ska gå ner 5kg till 78kg.
•Jag ska öka min muskelmassa och minska mitt fett.
•Jag ska få på mig mina gröna byxor som jag hade för två år sen som jag gillar så mycket.
•Jag ska kunna spela fotboll i sommar.
•Jag ska ha friska knän i sommar.
•Jag ska vara skadefri i framtiden

Så nu har jag bestämt mig. Mitt mål för vintern och våren under 4 månader (121 dagar) börjar den 1 februari på söndag alltså. Det är att lägga extremt mycket fokus på träning och speciellt maten jag äter. Jag tänker inte börja med någon speciell diet som 5.2 jag tänker äta mer av det nyttiga matvarorna som krävs för att orka som mest och återhämta mig snabbare och bygga kroppen bättre och snabbare. Till en början kommer träningen se ut som den till större del gör just nu. 5 träningar i veckan. Jag kommer mest fokusera på kosten. Att få den i en bra vana först. Så det är de första delmålet under de kommande tre veckorna. Kommer uppdatera mer om mina delmål senare. 

Det här är verkligen något som gör mig lycklig, av tanken att orka alla dessa slutmål och verkligen få uppleva dem en dag.
Men det är en lång väg dit. Tufft och hårt jobb. Men jag tror verkligen jag kan klara det!
Sockersug har jag minst en gång i veckan om inte varje dag och det är redan där jag måste kämpa emot och veta att det kommer inte hjälpa mig. 
Jag kommer vara i situationen att jag inte vill träna, eller vill inte utsätta mig för de där 15x3 armhävningarna. Eller intervallerna i backen eller benpassen där jag vet att jag kommer ha träningsvärk i dagar efteråt. Eller skivstångspassen när mina armar nästan viker sig sista vägen upp ovanför huvudet för att jag är helt slut. Men jag ska fan kämpa! 

I'am not telling you it's going too be easy, i'am telling you it's going too be worth it.

Det mest intressanta med detta mål är ändå hur allt det här kommer påverka min kropp och hälsa. Jag kan lika gärna gå in i väggen liksom. För att det blir för mycket. 
Men det jag tänker göra nu är att lägga upp ett schema för träningen. Ha delmål. Som att genomföra den träning jag ska göra varje vecka och hålla mig undan från skräp.

Eftersom jag går hos sjukgymnast bestämmer hon vad jag får göra för övningar till just knät och jag får klart och tydligt syfte, hon har stor koll på knät hur jag ligger till och det är skönt att inte vara själv i det här. Det är riktigt bra för det gör att jag kan fokusera på annat också, den träningen för övre kroppen och krubbet(maten) speciellt. Och andra grejer i livet såklart. Jag kommer inte försvinna in i en bubbla nu. Jag kommer fortsätta lägga upp inlägg på alla mina intressen som mode, natur och från andra inspirationskällor. 
Plus att jag kommer inte försvinna från mina vänner de är dem jag håller närmast! Men jag kommer arbeta/jobba också, för att kunna överleva och det kommer bli tufft. Det kommer behövas mycket planering och det är samtidigt något jag behöver förbättra så jag ser ALLT DET HÄR som en utmaning för mig själv. 

Nu vet ni mitt äventyr för vinter och vår. 

På söndag kör JAG!

På återseende